Beste Tandpasta Zonder Fluoride

Published Aug 07, 21
3 min read

Hou Je Mond Gezond Met Tandpasta Zonder Fluoride

Wel Of Niet Poetsen Met Fluoride? - VraagdetandartsWaarom Tandpasta Zonder Fluoride. Info
Waarom Tandpasta Zonder Fluoride. InfoHou Je Mond Gezond Met Tandpasta Zonder Fluoride

RIVM-woordvoerder Coen Berends zegt hierover: “Het klopt dat fluoride (in dit geval waterstoffluoride) een afvalproduct is van de aluminiumindustrie. Waterstoffluoride wordt gebruikt om aluminium te etsen - gezonde tandpasta zonder fluoride. De redenering dat je daarom geen fluoride in – bijvoorbeeld – je tandpasta moet stoppen gaat echter mank - biologische tandpasta zonder fluoride met koksolie. Waterstoffluoride is een sterk agressieve stof.

Omdat de verbindingen verschillende eigenschappen hebben, gedragen ze zich anders wanneer ze in contact komen met het menselijk lichaam (welke tandpasta zonder fluoride). tandpasta zonder fluoride gaatjes. De vergelijking tussen het afvalproduct en de fluoride in onze tandpasta gaat daarom niet op. 2 Fluoride maakt ons dommer Een opmerkelijke waarschuwing van LeeftBewust is dat fluoride ons dommer maakt - goede tandpasta zonder fluoride met koksolie.

Tandpasta Zonder Fluoride Kruidvat

Het is niet duidelijk op welke onderzoeken LeefBewust zich beroept. Maar via Google komen wij er snel een tegen; ook de Huffington Post schreef daarover. In 2013 verscheen dit opiniestuk over een Harvard-studie naar de effecten van gefluorideerd water op het IQ. tandpasta zonder fluoride kind. Het onderzoek kwam tot zorgwekkende conclusies. Op basis van 27 eerdere studies over fluoride deduceerden de onderzoekers het volgende: mensen die meer gefluorideerd water binnenkregen hadden een significant lager IQ.

Zeker omdat mijn kinderen het nog wel eens doorslikken. merken tandpasta zonder fluoride met koksolie. Het eerste wat mij tijdens mijn zoektocht opvalt, is de tweestrijd die er heerst rondom fluoride. Je hebt kamp “fluoride is vergif” versus “fluoride beschermt je gebit”. Een grijs gebied is er niet. tandpasta zonder fluoride kopen met koksolie. En uit beide kampen komt een andere definitie van wat fluoride nu eigenlijk is en waar het vandaan komt.

Tandpasta Zonder Fluoride, To Do Or Not To Do?

nl schrijft bijvoorbeeld: “Fluoride is een giftig afvalproduct dat vrijkomt bij het produceren van fosfaat meststoffen en aluminium.” Terwijl Tandenpoetstips. nl weer zegt dat fluor in de vorm van fluoriden een sporenelement is dat van nature overal in het milieu voorkomt. En dat klinkt alweer een stuk vriendelijker. Maar wie heeft gelijk? Dat fluoride goed is voor je gebit, daar is bijna iedereen het wél met elkaar over eens.

Natuurlijke Tandpasta - DierproefvrijBiologische Tandpasta Zonder Fluoride

Maar dit voordeel gaat alleen op als je fluoride aanbrengt op je gebit en niet als je het inneemt. Het gebruik van fluortabletjes dat jarenlang gepromoot werd als preventieve behandeling tegen gaatjes bij kinderen tussen de 0 en 4 jaar, is dus in 2011 uit Advies Cariëspreventie geschrapt. Mooi, die hebben mijn kinderen dus nooit gehad.

Tandpasta - Wel Of Geen Fluoride - De Gevaren

“Wie lange tijd veel fluoride gebruikt, kan bruine vlekken en strepen op de tanden krijgen. Dit worden zebratanden genoemd. Ook kunnen nieren, botten, zenuwen en spieren worden aangetast bij overmatig gebruik van fluoride”, is te lezen op de website van het Voedingscentrum. tandpasta zonder fluoride cocosolie. En ook een onderzoek, uitgevoerd door Harvard School of Public Health (2012) en gebaseerd op 27 eerdere studies over fluoride, concludeert dat blootstelling aan fluoride het IQ met zeven punten kan laten dalen.

Tandpasta Zonder Fluoride, To Do Or Not To Do?Weleda Kindertandpasta Zonder Fluoride - Heel Natuurlijk


Risico’s die volgens de onderzoekers niet mogen worden genegeerd en verder onderzoek naar de effecten van fluoride op de ontwikkeling van hersenen vragen - tandpasta gevoelige tanden zonder fluoride met koksolie. Maar wat is dan teveel? Bij welke hoeveelheid is fluoride schadelijk? Dat antwoord vind ik bij de Europese VoedselveiligheidAutoriteit (EFSA) die voor een veilige inneming van fluoride de volgende bovengrenzen vastgesteld heeft: 1,5 milligram per dag voor kinderen van 1 tot 3 jaar 2,5 milligram per dag voor kinderen van 4-8 jaar 5 milligram per dag voor kinderen van 9-14 jaar 7 milligram per dag voor volwassenen (tandpasta voor kinderen zonder fluor met koksolie).

More from Aan huis leveren

Navigation

Home

Latest Posts

Naamplaatmaker

Published Sep 18, 21
6 min read

Messing Naambordjes. Bekijk Onze Aanbiedingen

Published Sep 17, 21
6 min read

Kweeklampen - Hydrocultuur

Published Sep 17, 21
6 min read