Versiering Meisje

Published Feb 08, 21
6 min read

Metalen Rietjes

Zelfgemaakte cakes, koekjes en taarten zijn altijd een topper - slinger verjaardag. Let bij de aankoop van de ingrediënten uit welk land ze komen en geef waar mogelijk (bijvoorbeeld voor chocolade of suiker) de voorkeur aan lokale, biologische en/of fairtrade producten - slinger verjaardag. Bezint eer ge begint. Bereken op voorhand hoeveel eten en drinken je ongeveer nodig hebt, zodat je niet met al te veel overschot blijft zitten.

Er komen steeds meer fairtrade en biowijnen en schuimwijnen op de markt, waardoor je voor elk type maaltijd een aangepaste wijn kan vinden. Zet ook eens fairtrade bier op tafel, of vervang ingrediënten van een standaard cocktail door fairtrade alcohol, suiker en fruitsap.www. fairwine.be * www. vinomundo.be Kies lokale, biologische fruitsappen of fairtrade sappen uit het Zuiden.

Versiering

Tover een karaf kraantjeswater met een scheutje diksap, (zelfgemaakte) siroop of schijfjes limoen om tot een lekkere frisdrank. Goedkoop, en afvalarm. Gebruik herbruikbare rietjes uit metaal of bamboe of composteerbare wegwerprietjes uit zetmeel. Maar nog beter: laat de rietjes achterwege.www. feest ballonnen. oxfamwereldwinkels.be * www. biogenietengids.be * www. kudzu.be Een pousse-café of pousse-thé na het dessert? Fairtrade koffie en thee smaken minstens zo lekker en je steunt er eerlijke handel mee.

Smijt kurken na het feestje niet in de vuilbak, maar breng ze naar een van de 400 inzamelpunten van Le Petit Liège. Deze vzw verwerkt oude kurken tot ecologisch isolatiemateriaal. Elke verjaardag opnieuw is het weer zuchten om een leuk, origineel cadeau te vinden voor de feestneus - confetti ballonnen. Heeft de jarige het al in huis? Zal hij of zij er blij mee zijn? Probeer alleszins prullen en gadgets te vermijden, en ga voor een duurzaam, nuttig geschenk.

Metalen RietjesZo voorkom je onduurzame last-minute cadeaus te moeten kopen. Koop je een nieuw cadeau? Zoek dan naar een zo duurzaam mogelijk product, gemaakt van natuurlijke, gerecycleerde en/of recycleerbare materialen, en geproduceerd in sociaal aanvaardbare omstandigheden. feest ballonnen. Geef de voorkeur aan producten met een ecologisch kwaliteitslabel. versiering. Websites als Labelinfo en Rankabrand geven achtergrondinformatie over kwaliteitslabels en testen merken op hun duurzaamheidsgehalte.

Geef potten zelfgemaakte confituur, stel een fotocollage samen of pimp een oude lamp. Het internet wemelt van blogs die uitleggen hoe je oude spullen een nieuw leven geeft. Voornaamste trefwoorden hierbij zijn upcycling en DIY (do it yourself). www. recyclart.org * www. everythingetsy.com Maak de jarige lid van een organisatie als Velt (tuinieren), Vibe (ecologisch bouwen), EVA (vegetarisch koken) of Fietsersbond.

Versiering Jongetje

Schenk een aandeel of peter/meterschap, bijvoorbeeld van een windmolenpark, een bos of een diersoort die bescherming nodig heeft. Steun eerlijke handel en stel een fairtrade cadeaumand samen. Het aanbod is breed, van voeding tot cosmetica, kledij, interieurspullen, juwelen, accessoires, badlinnen en geschenkencheques - versiering jongetje. Cadeaus hoeven niet per se nieuw te zijn.

Gedeeld:Door geeft een overzicht van alle tweedehands verkooppunten in België en plekken waar je spullen kan ruilen en delen (Verjaardag versiering). Niet-materieel, maar zeker zo tof: een ticket voor een theatervoorstelling of een concert, een babysitcheque, een (zelfgemaakte) waardebon voor een etentje thuis of op restaurant, dagje mountainbiken of wellness. Trakteer de jarige op een weekendje uit.

Babyshower Versiering

RietjesMetalen Rietjes
Feest SlingersStoffen Vlaggetjes Slingers

Bij de Groene Vakantiegids vind je toffe bio-logeeradressen en campings in België en de rest van Europa.www. uitinvlaanderen.be * www. groenesleutel.be * www. groenevakantiegids.nl * www. logereninvlaanderen.be * www. bongo.be Patroontekenen, Italiaans, fotografie, meubels herstofferen, vegetarisch koken, spiritualiteit bij de Kelten... je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel ergens een workshop of lessenreeks van.

Wie weet pluk je er zelf ooit de vruchten van.www. vormingplus.be * www. inverde.be * www. prettiggeleerd.be * www. deavondschool.be * www (slingers en ballonnen). c-v-n. be Hoewel ze staan voor vriendschap en vreugde, hebben de meeste bloemen een grote ecologische en sociale impact. Een groot deel ervan zijn afkomstig uit het Zuiden.

Slingers En Ballonnen

Je kan ook kiezen voor Blije Bloemen: biologische, seizoens- of fairtrade bloemen. Het garandeert dat er in de kwekerijen speciale aandacht is voor arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden. Een andere optie zijn lokale seizoens-bloemen. Ze vragen net als seizoensgroenten minder energie tijdens de kweek (slingers en ballonnen). Op deze website kan je een kalender downloaden, waarop staat welke bloemen in welke maand groeien.

Wil je geen cadeau geven, maar in de plaats daarvan een organisatie steunen? Verschillende organisaties bieden kant en klare cadeauformules aan. Bij WWF kan je een panda, dolfijn of tijger adopteren, en Oxfam schenkt via Oxfam Pakt Uit hulpmiddelen aan boerenfamilies in het Zuiden. Daarnaast bestaan er uiteraard nog veel andere goede doelen in binnen- en buitenland die evenveel steun verdienen.

Versiering Jongetje

Roze BallonnenDuurzame Rietjes

Labelinfo geeft info over duurzame papierlabels.www. kudzu.be * www. panda.org/paper * www. labelinfo.be Hergebruik onbeschadigd cadeaupapier en linten van eerdere feesten. Ook met oude stripboeken, posters, tijdschriften, kalenders landkaarten, schoendoospapier en resten behangpapier kan je een vrolijk pakje maken. Origineel, goedkoop, en je voorkomt er boomkap mee. Verzamel het hele jaar door kartonnen doosjes, bokalen, papieren zakken en zijden sjaaltjes, en pak daar je cadeautjes mee in.

creatief-met-labels-en-lint. nl * www. pinterest.com Koop uitnodigings- of verjaardagkaartjes van gerecycleerd of gelabeld papier. Er bestaan zelfs kaartjes van Sheep poo paper, een merk dat schapenkeutels in Wales verzamelt en er papier van maakt. In plantbare kaartjes zitten dan weer bloemenzaadjes verwerkt. Plant ze in de tuin, en er ontstaat een vrolijke bloemenweide.

Papieren Vlaggetjes

Duurzame RietjesSlingers Kopen

Inspiratie voor originele kaarten vind je op duizenden blogs en Pinterest (trefwoord DIY cards) Oxfam Solidariteitsfonds en Fairtrade Wenskaarten verkopen verjaardags- en andere wenskaarten, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat.www. versiering. solidariteitsfonds.be * www. fairtrade-wenskaarten. nl Voor kaarten die je via internet verstuurt, is geen papier nodig. Bovendien zijn ze meestal gratis.

Feestfirma heeft ballonnen in veel verschillende soorten kleuren en maten, bekijk de verschillende categorieën en kies jouw favoriete ballon. Veel ballonnen zijn geschikt voor gebruik met helium, is dit niet zo staat dit bij de ballon vermeld. Feestfirma kiest zo veel mogelijk voor duurzaam geproduceerde ballonnen. Alvast veel ballon plezier gewenst! .

Feest Ballonnen

Ieder jaar laait weer dezelfde discussie op: Is een kunstboom beter dan een echte kerstboom? Wat beter is voor het milieu hangt van verschillende factoren af, dus een eenduidig antwoord is er niet. We moeten dus zelf bepalen wat voor ons een duurzame kerstboom is. versiering jongetje. Volgens Milieudefensie is een nep kerstboom pas minder milieubelastend als je hem minimaal 9 tot maar liefst 17 jaar gebruikt.

echt heb ik hier voor je op een rijtje gezet. Dan kun je zelf een keuze maken en bepalen wat beter bij je past. Kies je voor een echte kerstboom? Tijdens het groeien van de boom neemt hij CO2 op Een echte kerstboom is een natuurlijk product en laat geen vervuilend afval achter als hij niet meer nodig is (behalve bij verbranding) Een boom met kluit kun je na de kerst weer terug planten Bij de productie wordt vaak veel kunstmest gebruikt wat de grond vervuild Een echte boom moet ieder jaar opgehaald worden.

Feest Ballonnen

Of haal hem met de (bak)fiets of bolderkar Kies voor een boom met milieukeurmerk Koop een boom met kluit en zet hem na de feestdagen in de tuin zodat je er meerdere jaren plezier van hebt Een vreugdevuur maken van kerstbomen is traditie, maar eigenlijk heel slecht voor het milieu.

More from Bedankje

Navigation

Home

Latest Posts

Broodbakmachines Online Kopen

Published May 28, 22
8 min read

Kerstpakket Online Samenstellen

Published Apr 04, 22
7 min read